Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Scheids ontslagen na gele kaart voor baas


De 35-jarige Wayne Millin uit Nailsworth (West-Engeland) beweert dat zijn baas hem ontslagen heeft omdat hij hem een gele kaart voor schelden gaf tijdens de amateurwedstrijd Ebley - King's Stanley. Robert Smith, zijn baas en tevens trainer van King's Stanley, zou hem vanaf de zijlijn een "rukker" genoemd hebben.

Daarop liep Millin op zijn baas af en zei dat hij dat zou rapporteren aan de Engelse Football Association. Na afloop in de kantine kwam een speler van King's Stanley, tevens collega van Millin, naar hem toe, en noemde hem opnieuw een "rukker". Ook hij werd geboekt.

Toen hij de volgende dag weer aan de slag wilde op de drukkerij waar hij werkt, werd hij door al zijn collega's met de nek aangekeken. De collega die hij geboekt had, spoot reinigingsvloeistof over hem heen. Toen hij zich hierover wilde beklagen bij zijn baas, kreeg hij te horen dat hij mocht vertrekken. "Omdat het aantal orders gedaald is", werd als reden aangevoerd.

Dit pikte Millin echter niet, en hij kaartte het geval aan bij de geschillencommissie. Uiteindelijk stemde Smith erin toe zijn voormalig employé een bedrag van 10.000 euro mee te geven ter compensatie.

"Ik had nooit ontslagen mogen worden," klaagt Wayne Millin. "Ik deed alleen maar mijn werk als scheidsrechter. En het ging slechts over een inworp. Maar mijn baas riep: 'Je bent een rukker, scheids'. Nadat ik hem en die collega geboekt had, werd ik opeens totaal genegeerd op mijn werk."

Smith ontving een boete van 10 euro van de Football Association. Verder had hij 'no comment'.


Ananova, 22 september 2003

© Voetbalhumor.nl | Contact