Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

RBC slachtoffer van Haagse Humor


RBC-trainer Robert Maaskant vertelde het na afloop van de met 1-2 gewonnen wedstrijd in het Zuiderpark tegen ADO Den Haag met een serieus gezicht.

"We moesten ons zaterdagmiddag aan een dopingonderzoek onderwerpen. Alle spelers moesten een dopingtest ondergaan, zo werd verteld. Ze moesten bloed afstaan en er zouden urinemonsters worden genomen. We begrepen er niets van."

Bij RBC was er vrijdag zelfs even sprake van lichte paniek. Een man die zich als arts voordeed, meldde telefonisch dat de spelers zich zaterdag om 13.00 uur op het stadion moesten melden voor een dopingtest. Vier spelers zouden bovendien urinemonsters van huis moeten meenemen.

"Toen ik ervan hoorde, bleken De Graaf, Tininho, Aerts en Youssouf al door iemand van de club gebeld te zijn over die urinemonsters," aldus Maaskant. "Voor de zekerheid hebben we de KNVB gebeld. Bij de voetbalbond had niemand van de man gehoord."

Later bleek dat het ging om een grap van een supporter van ADO Den Haag. "Die grap is dan wel geslaagd," moest Maaskant erkennen. "Mijn ploeg was de gehele wedstrijd in de war. We mogen van geluk spreken dat we nog hebben gewonnen."


Haagsche Courant en AD.nl, 23 september 2003

Voetbalhumor.nl | Contact