Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Slimme supporter interviewt idool Giggs


Jamie Mardon beleefde op 10 augustus de dag van zijn leven. De 44-jarige zag in Cardiff niet alleen zijn Manchester United beslag leggen op het Community Shield, maar interviewde na afloop op het veld in het Millennium Stadium ook nog eens zijn grote held Ryan Giggs.

Mardon dwong het unieke interview zelf af. Toen hij op de naast gelegen perstribune een microfoon en koptelefoon onbeheerd zag liggen, greep hij zijn kans. Vermomd als een ware reporter slaagde hij er zelfs in het veld te betreden, waar hij brutaal zijn held opzocht.

"Ik ben op mijn favoriet Giggs afgestapt en voor dertig seconden geloofde hij dat ik een echte reporter was. Ik duwde de microfoon onder zijn neus en vroeg hem of hij had genoten van de wedstrijd. Hij zei: Dank je wel, ik heb me goed vermaakt en een overwinning is een overwinning."

Toen Giggs doorkreeg dat Mardons uitrusting niet deugde, reageerde de Welshman sportief. Giggs haalde zelfs ploeggenoot Rio Ferdinand voor de niet aangesloten microfoon van Mardon. Ook Ferdinand speelde het spelletje mee, waarna Mardon werd ingerekend door de politie.

De stunt kreeg bijna nog een vervelend staartje voor de bijdehante fan. Mardon moest voor de rechter verschijnen en hoorde de aanklager een algemeen stadionverbod eisen. De rechter zag de humor van zijn actie echter in en toonde clementie. Een volwaardelijke straf was Mardon's deel.


VI.nl, 11 september 2003

Voetbalhumor.nl | Contact