Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Roemenen doodsbang om te vliegen...met vrouw


Of voetballers bijgelovig zijn? Wat te denken van de nationale selectie van RoemeniŽ. Komende woensdag oefenen de Roemenen tegen OekraÔne. Fotografe Gabriela Arsenie bracht een goed resultaat bijna in gevaar.

Daarvan was ze zichzelf niet bewust. De in RoemeniŽ veelgeprezen fotografe (ze maakte in 1999 de beste Roemeense sportfoto) wilde met hetzelfde vliegtuig als de nationale selectie naar OekraÔne voor de aanstaande vriendschappelijke ontmoeting. De spelers weigerden haar echter mee laten te vliegen. Ze kwam het vliegtuig niet in.

"Nog nooit heeft een vrouw met het voetbalteam meegevlogen," verklaarde een teamofficial waarom Arsenie niet mee mocht. De fotografe zou voor dagblad Gazeta Sportitur meereizen naar Donetsk, waar het duel staat gepland. De verslaggever van Gazeta Sportitur, een man, mocht wel meevliegen. Gabriela heeft nu maar de auto gepakt.

Het Roemeense voetbal is doordrenkt met bijgeloof. Behalve de allergie voor vrouwen, mag een teambus ook nooit achteruit rijden, en moet een voetballer altijd als eerste zijn rechtervoet neerzetten bij het betreden van het veld.


VI.nl 19 augustus 2003

© Voetbalhumor.nl | Contact