Voetbalhumor.nl - Het perfecte een-tweetje tussen voetbal en humor!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Nog meer korte anekdotes:


Dejan Govedarica is zijn minder bedeelde Servische collega's te hulp geschoten. De voormalige middenvelder van Volendam, RKC en NEC heeft de hongerende spelers van zijn oude club Vojvodina Novi Sad een varken geschonken. De spelers van Vojvodina Novi Sad hebben al maanden geen salaris meer ontvangen en de club is inmiddels zo blut dat het geen voedsel meer kan geven aan de spelers. Om de nood niet nog verder te laten oplopen, reizen de spelers met zes man per auto naar de trainingen en heeft een aantal hun mobiele telefoons al verkocht.

(VI.nl, 28 oktober 2004)Een verloren weddenschap kost doelman Javier Sanchez Broto zeshonderd paar keepershandschoenen. De sluitpost van de Spaanse club CS Getafe had gewed dat hij in de competitiewedstrijd tegen de sterren van Real Madrid zijn doel schoon zou houden. Broto werd echter twee keer gepasseerd en moet nu al zijn collega's van de tweede tot en met de vierde klasse van nieuwe handschoenen voorzien. De weddenschap gaat hem circa 36.000 euro kosten.

(Telegraaf.nl, 4 november 2004)Voormalig Braziliaans kampioen GrÍmio is door de voetbalbond bestraft voor incidenten tijdens de meest recente derby tegen Internacional op 23 oktober. Niet alleen gooiden tal van supporters allerlei objecten op het veld, maar in de slotfase van het duel besloot een van de ballenjongens van GrÍmio de bal niet naar doelman Clemer van Internacional te gooien, maar van dichtbij voluit op de man te schieten. GrÍmio moet de volgende twee thuisduels op minstens 150 kilometer van het eigen stadion spelen. Het resultaat tegen Internacional bood ook al geen troost: 3-1 voor de rivalen.

(VI.nl, 10 november 2004)Scheidsrechter Marco Antonio Rodriguez en de spelers van Chiapas stonden zondag voor niets op het veld van het Luis Fuente Stadion van Veracruz. De thuisspelende ploeg weigerde te voetballen. Veracruz kwam niet opdagen omdat de Mexicaanse club het onverantwoord vond te spelen in de hitte. Het duel stond om 12.00 uur gepland, als de temperatuur op kan lopen tot 40įC. Scheidsrechter Rodriguez en de spelers wachtten volgens de regels nog vijftien minuten op de middenstip, voordat hij definitief een streep mocht halen door de wedstrijd.
Chiapas-coach Josť Luis Trejo had begrip voor de beslissing van Veracruz. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Maar hun redenen zijn terecht. Het is onmogelijk te spelen op dit tijdstip van de dag."

(VI.nl, 22 november 2004)Ook na zijn spelersloopbaan blijft Hugo SŠnchez een opgewonden standje. Als coach van UNAM werd de voormalig topscorer van Real Madrid woensdag voor de zesde maal dit seizoen weggestuurd. In het eerste duel van de play-offs om de Mexicaanse titel versloeg UNAM op eigen veld titelfavoriet Veracruz met 3-0. Maar dat was geen reden voor SŠnchez om zich te onthouden van commentaar op de scheidsrechter. In de 75ste minuut incasseerde hij de rode kaart. Afgelopen zondag tijdens het duel met Guadalajara moest hij ook al naar de tribune. Uit woede over de beslissing van de scheidsrechter besloot hij toen maar zijn shirt uit te trekken.

(VI.nl, 25 november 2004)

¡Hijo de puta!

Hugo SŠnchez: ¡Rojo!
De beheerders van het Willem II stadion in Tilburg keken raar op toen er 4500 luiers voor de deur lagen. Supporters van de voetbalclub NAC hebben de luiers 's nachts gedumpt. Ze reageren daarmee op een actie van aanhangers van Willem II die twee weken eerder duizend kilo mest voor het NAC-stadion dumpte, twee dagen voor de derby tussen de beide Brabantse clubs.
Op de website van de NAC-supporters staat te lezen dat het om een wraakactie gaat. Bij de luiers is een spandoek gehangen met daarop de tekst: "Stilburg broekpoepers, zijn 4500 luiers genoeg om oew stront bij oew te houwe". Een woordvoerder van Willem II kon wel lachen om de actie.

(FOK!, 30 oktober 2004)Catherina Zeta Jones staat op het punt haar droom waar te maken. De Hollywood-actrice heeft een bod gedaan van ongeveer 500.000 euro op de noodlijdende club Llanelli AFC. In de onderhandelingen heeft de uit Swansea afkomstige Zeta Jones te maken met een goede bekende: oom Robert Jones, de huidige eigenaar van de club.
Het vergaat Llanelli dit seizoen niet goed in de Welsh Premier League. De club leed tien nederlagen op rij, met een laatste plaats als gevolg. Bovendien verkeert Llanelli financiŽel in zwaar weer. Voor Zeta Jones een uitgelezen mogelijkheid om tot actie over te gaan en toe te geven aan verlokkingen als wedstrijden tegen Aberystwyth, Cwmbran, Newi Cefn Druids en Porthmadog.

(VI.nl, 1 december 2004)De personele nood is hoog bij Anderlecht. Zo hoog dat coach Hugo Broos heeft besloten dat middenvelder Walter Baseggio onder de lat moet als de enige overgebleven fitte doelman Jan Van Steenberghe niet meer kan spelen in het Champions League-duel met Internazionale. Baseggio reageerde onbevreesd: "Ik ben gek genoeg om ook dat te doen. In de wedstrijdjes op het pleintje voor mijn deur was ik vroeger altijd keeper. Ik ben goed op hoge ballen en kan ook meevoetballen. Jammer genoeg zijn mijn zwakke punten talrijker dan mijn sterke."

(VI.nl, 7 december 2004)Paul Gascoigne is weer eens geblesseerd. De voormalig international, die onlangs bekendmaakte voortaan alleen nog maar aangesproken te willen worden met G8, zou binnenkort optreden in het BBC-televisieprogramma Come Dancing Christmas. Daarin zou hij met een bekende kunstrijdster een kŁhr opvoeren. Maar hij heeft moeten afzeggen voor de opnames vanwege een rugblessure, die hij opliep tijdens het oefenen. Als schuldige wijst Gascoigne naar zijn vriend Jimmy Gardner, de befaamde bierdrinker met de alleszeggende bijnaam 'Five Bellies' (Vijf Buiken).
"Ik probeerde hem op te tillen, maar er gebeurde een vreselijk ongeluk en ik werd verpletterd op het ijs. Jimmy is geen Jane Torville, moet je weten."
De BBC wist de plaats van Gascoigne op te vullen met een andere voormalig voetballer: David Seaman, oud-doelman van Arsenal. Seaman: "Dit is niet de eerste keer dat ik Gazza moet vervangen."

(VI.nl, 9 december 2004)© Voetbalhumor.nl | Contact