Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Don Leo's gehavende neus


Piet Lagarde. Op zijn 24ste was het ineens afgelopen voor hem. Op 27 september 1964 ging Joop Butter van Go Ahead onbesuisd op de sluitpost van sportclub Enschede in. Het gevolg: Piet Lagarde moest een nier missen. Weg loopbaan. De verzekering betaalde 3000 gulden, een bedrag waar Kluivert nu nog geen corner voor neemt.

Maar Lagarde toonde karakter en werd bij Adidas een grote Piet. Aangezien de firma met de drie strepen Oranje's kledingsponsor was, maakte hij EK's en WK's mee.
Op het WK '90 in Italië liep bondscoach Leo Beenhakker plotseling met een gehavende neus rond en wilde aan niemand kwijt waarom zijn reukorgaan alle kleuren van de regenboog vertoonde.
Prompt ontstonden geruchten: de trainer was op de vuist geweest met assistent Nol de Ruiter, had een dreun van een speler gekregen, etc. De pers lag er wakker van.

"De waarheid was simpel," lacht Lagarde nu. "Na het eten in het hotel op Sicilië gooide Leo uit balorigheid een plantje - met potje en al - naar m'n kop onder het roepen van "Vangen, keeper." Ik pluk het uit de lucht en gooi meteen terug: "Vangen, bondscoach." Suist het plantje zo bovenop z'n neus.
Zei ie een paar dagen later tegen mij: "Ik kon moeilijk zeggen dat je een plantje op m'n giechel had gegooid. Dat gelooft toch geen hond, zelfs geen journalist."


Rob Vente over Piet Lagarde

Voetbalhumor.nl | Contact