Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

De eerste internationals


Reinier Beeuwkes, de doelman van DFC die in principe de bal niet ving - hij vond dat keepers eerst en vooral de bal moesten stompen - heeft het international-nummer 1 gekregen.International 174, jonkheer Marius Diederik Christoph Sandberg, trok van werelddeel naar werelddeel, genoot vooral in Rio de Janeiro van het leven, huwde drie Deense dames en ook nog een Nederlandse.In totaal 639 internationals. Of zijn het er 640? De Belgen zijn er stellig van overtuigd. Zij hebben altijd volgehouden dat Arnold Hörburger op 10 april 1910 zijn niet van hem te onderscheiden tweelingbroer Anton na de rust stiekem heeft laten meedoen.
Deze verstokte vrijgezellen verzorgden elkaar tot op hoge leeftijd. Zodra die beroemde Nederland-België van 1910 ter sprake kwam, maakten zij slechts grapjes en glimlachten vriendelijk.In '34 kwalificeerde het Nederlands elftal zich voor het eerst voor een WK. Om de stemming er in de trein in te houden, nam reserve Jaap Mol (KFC) een bakbeest van een harmonica mee. Hij speelde de godganse reis. De laatste man die accordeon speelde was in de jaren 80 Hans van Breukelen, maar als de doelman, zoals als op een PSV-feestje gebeurde, zijn instrument pakte, ging René van der Gijp met watjes rond. "Voor in je oren, ken je Hans niet horen."In de crisisjaren moesten Nederlands beste voetballers sappelen om aan de kost te komen. De steenrijke KNVB weigerde de knip te trekken. De dag dat Leen Vente van het WK'34 in Rotterdam was teruggetreind, lag er bij hem een schrijven van de KNVB in de bus.
De Neptuniaan had tijdens een uitstapje rond het Como-meer bij secretaris-penningmeester Tonnie Staal van de bond 75 cent geleend voor een filmrolletje. Of hij die drie kwartjes zo snel mogelijk naar het bondsbureau in Den Haag wilde overmaken.Dat Frans Bouwmeester een groot talent was, bleek uit de aanbiedingen die hij kreeg. Barcelona nodigde hem uit, Valencia wilde hem hebben. Hij ging wel naar Spanje, maar was snel weer thuis, toen hij post van vader had ontvangen.
"Moeder kwijnt weg," schreef Frans senior.


Matty Verkamman, Henri v.d. Steen en John Volkers - De Internationals
Rob Vente, Haagsche Courant


© Voetbalhumor.nl | Contact