Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Clubliefde...wat er ook gebeurt


De 105e Cupfinal van 10 mei 1986 is een historische: voor de eerste keer in de geschiedenis staan de aartsrivalen Liverpool en Everton in een finale tegenover elkaar.

Van de naar schatting 15.000 voetbalfanatici die zonder kaartje van de Mersey-side naar Londen zijn afgezakt, geraakt maar een derde via de zwarte markt aan een zitje. De zowat tienduizend overigen proberen nog wel manhaftig op één of andere manier binnen te geraken, uiteindelijk zelfs door middel van een regelrechte bestorming, maar op Cupfinalday is Wembley een onneembare vesting.

Toch is op het ogenblik dat de aftrap gegeven gaat worden, in de tribune nog één plaats onbezet. De Londenaar die links van de onbezette plaats zit, zegt tot de volledig in het rood geklede Liverpoolsupporter rechts van die plaats: "Dat is toch onvoorstelbaar. Duizenden mensen die niet binnen kunnen en hier is een plaats onbezet."

"Ik had twee kaartjes," antwoordt de Liverpoolsupporter, "Eén voor mij en één voor mijn vrouw, maar inmiddels is mijn vrouw overleden."

"Sorry dat te vernemen," zegt de Londenaar, "maar had u dat kaartje dan niet aan een familielid of aan een vriend kunnen geven?"

"Heb ik ook geprobeerd," repliceert de Liverpoolsupporter, "maar dat ging niet, want die zijn allemaal op de begrafenis."


Rik de Saedeleer - Het vreemde rijk van Koning Voetbal

© Voetbalhumor.nl | Contact