Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Korbach bezorgt Roelofsen unieke boete


Fritz Korbach:

"Jaren geleden promoveerde Wageningen onder mijn leiding naar de eredivisie. Groot feest, niet alleen die zondagavond, maar ook de dag erna. Ik had met de spelers afgesproken dat we die maandag om vijf uur een afrondende bespreking zouden houden, waarna de vakantie kon beginnen.

Eén van de spelers die toen bij Wageningen speelde was Roelofsen. Fijne jongen, maar erg zuinig. Nooit kwam zijn naam voor op het boetelijstje. Toen ik die maandag met manager Joop Boekhorst op weg was naar de Wageningse Berg, zagen we de auto van Roelofsen voor het café staan.

Dat was hét moment om die Roelofsen eens te pakken. Wij uitgestapt en de auto van Roelofsen omhoog gekrikt om een wiel eraf te draaien. Hop, het wiel in de achterbak van de auto van Joop en weg.

Uiteraard kwam Roelofsen te laat en niet zo'n klein beetje ook. Hij vloekte en tierde de hele boel bij elkaar en vertelde het onwaarschijnlijke verhaal dat er een wiel van zijn auto was gejat. Ongelooflijk toch? Wij riepen in koor dat het er nog maar aan ontbrak dat ook de brug open was en alle stoplichten op rood stonden.

Ja, hij heeft die boete betaald, al ging het destijds maar om een bedrag van vijf gulden. Maar het was ons toch mooi gelukt om hem voor het einde van het seizoen op de boetelijst te krijgen!"


Bron onbekend

© Voetbalhumor.nl | Contact