Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Scouts op de tribune - dus alles fout doen


Johan Derksen schrijft in zijn boek "Linkspoot" over Willy Brokamp, de Maastrichtse vedette uit de jaren zeventig, met wie Derksen in MVV samenvoetbalde.

"Willy Brokamp kon geweldig voetballen, maar het randgebeuren interesseerde hem niets. Hij wist niet eens hoeveel interlands hij had gespeeld en je hoorde hem nooit over zijn Ajax-verleden. Hij ging alleen vaak naar Amsterdam voor een bezoek aan het Leidseplein.

Heel Maastricht hied rekening met de plaatselijke vedette. Zo hield de stationschef de intercity vast als Willy Brokamp zich had verslapen.

Na een lange reis naar Leeuwarden kwam hij erachter dat hij zijn voetbalschoenen had vergeten en op schoenen van een wisselspeler kon hij niet voetballen.

In de rust van PEC Zwolle-MVV stond hij plotseling onder de douche, omdat hij geen een-twee-combinatie op maat terug kreeg.

MVV kon heel veel geld voor de local hero beuren, toen Washington Diplomats hem wilde inlijven. Brokamp had daar echter geen trek in en deed in de Goffert alles bewust verkeerd, omdat hij wist dat de Amerikanen op de tribune zaten.

Een warming-up deed hij nooit, omdat hij dan doodmoe aan de wedstrijd begon, en tegen Excelsior stond hij met het shirt over zijn hoofd en nam geen deel meer aan de wedstrijd, omdat hij zich schaamde voor het spel."


Johan Derksen - Linkspoot

Voetbalhumor.nl | Contact