Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Barry, de anti-maaier


Tegen het einde van 1999 voerde Barry Hughes het woord op een sponsorbijeenkomst van de Koninklijke HFC, waarvan het eerste elftal toen met een voorsprong van elf punten aan de kop van de 3e klasse KNVB stond.

Barry Hughes is op zijn geheel eigen manier een begaafd spreker. Aan het einde van zijn praatje haalde hij een anekdote aan uit de tijd dat hij trainer-coach was van Haarlem:

Op een zondag zou Ajax op bezoek komen. Ajax stond hoog, Haarlem laag. Het was overduidelijk dat het heel moeilijk zou worden voor de roodbroeken, maar dagen vantevoren verklaarde Hughes in besloten kring dat 'hij er iets op had gevonden'. Het briljante idee was dat het gras zo hoog mogelijk moest groeien. Er moest vooral niet gemaaid worden!

Aldus gebeurde. Ajax kwam, keek verontrust naar de hoge sprieten, die artistiek combinatie-voetbal niet bepaald bevorderden - en verloor met 1-0.

Na afloop mopperde Rinus Michels dat op zo'n veld niet te voetballen was. "Waarom hebben jullie het gras niet gemaaid!" riep hij geërgerd.
Waarop Hughes met het klaaglijke verhaal kwam dat Ajax een rijke ploeg was, die voortdurend het eigen gras gladgeschoren kon houden, maar dat het arme Haarlem afhankelijk was van de gemeente. "En de gemeente maait maar eens in de drie maanden."

Vervolgens moet hij zich te barsten hebben gelachen, maar toen zat Ajax al in de bus terug naar huis.


Algemeen Dagblad, 30 maart 2000

Voetbalhumor.nl | Contact