Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Ook Cruijff moest luisteren naar Michels


Volgens Mister Ajax, rechtsbuiten Sjaak Swart dus, had Nederlands beste voetballer aller tijden, Johan Cruijff dus, het eind jaren 60 nogal eens aan de stok met Rinus Michels:

"Michels had een ijzeren discipline. Wie te laat kwam, kon vertrekken, ook Cruijff. Johan kreeg regelmatig boetes van de trainer.

Zei Michels na de training dat iedereen zich moet douchen en laten verzorgen en weg was-ie. Maar Cruijff en Keizer hadden daar geen zin in. Ze kleedden zich snel aan en binnen een minuutje waren ze vertrokken. Ze dachten dat Michels naar huis was, maar die zat lekker boven op zijn kamertje de krant te lezen en zag de heren in hun autootje stappen. Hing er de volgende dag een briefje aan het haakje: zoveel gulden boete.

Een andere keer moesten we verplicht rusten tussen de middag. Maar Cruijff hield nogal van kaarten. Was hij met een paar anderen op zijn kamer gaan pokeren. Michels ging de deuren af om te luisteren, dat deed hij wel vaker. Uit de kamer van Cruijjf hoorde hij "plus dertig, plus veertig, plus vijftig".
Toen is hij op een stoel voor de deur gaan zitten. Laten kwamen de spelers naar buiten, en hij riep: "Plus vijfhonderd, plus zeshonderd." Dat waren dus de boetes."


VI Special - Johan Cruijff, Levende Legende

Voetbalhumor.nl | Contact