Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Gepakt door Herman, de mongool


Jan Groenendijk, voormalig spits van FC Utrecht:

"In stadion Nieuw Galgenwaard, in de ruimte van Vriendenclub FC Utrecht, beleeft hij dat doelpunt opnieuw. Met aandacht kijkt hij de op karton gezette zwart-witte foto van ht moment. De pass van Dick Teunissen. De redding van Eddy Treijtel. En de rebound voor Groenendijk: 0-1 voor de nieuwe club tegen de aanstaande wereldkampioen Feyenoord.

Ik was door het dolle heen. De vreugde duurde maar kort, want tien minuten later moest ik geblesseerd het veld verlaten. Na dat doelpunt kwam Rinus Isral naast me lopen en zei: "Zo lange, jij scoort dus niet meer." En hij schopte me keihard voor m'n enkel. D'r zat gelijk een ei op. Ik kon niet meer verder.

Een week later tegen Go Ahead Eagles was Groenendijk er weer bij. Utrecht won zijn eerste thuiswedstrijd met 4-1, met twee treffers van de spits.
Dat tweede doelpunt vergeet ik nooit meer. Terwijl ik aan het juichen was met mijn handen pakte Herman me zo stevig om mijn middel dat er drie suppoosten nodig waren om me los te maken. Herman was een mongool, die altijd naast de goal mocht staan tussen de fotografen."


Algemeen Dagblad 29 november 1999 - De vriendenploeg van 1970, interview met toenmalig spits van FC Utrecht, Jan Groenendijk

Voetbalhumor.nl | Contact