Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Adriaanse laat Willem II-selectie lopen


Adriaanse haalde na de 6-1 nederlaag in de voorbereiding op AA Gent opnieuw de media. Hij liet zijn selectie een voettocht van zo'n 26 kilometer afleggen.

Adriaanse was na het oefenduel zo slecht te spreken over de instelling van zijn ploeg dat hij zijn spelers in hun auto's zette en naar De Vijf Eiken, dertien kilometer buiten Tilburg, liet rijden.
Daar aangekomen moesten de Tilburgers hun autosleutels inleveren en werd hun opgedragen terug naar het stadion te lopen. Na een lunch moesten ze te voet terug naar hun auto's.

Galasek: "Daar was ik het niet mee eens. We wisten allemaal zelf wel dat het verkeerd was. Toch moesten we lopen. Niks aan. Reservekeeper Casper Nelis was slim, hij nam de taxi. Maar de trainers waren niet zo stom dat je een lift kon nemen. Ze hadden alles onder controle. Ze volgden ons in de auto en hielden met mobiele telefoontjes contact met elkaar.

Het was een goeie manier van Adriaanse om iedereen scherp te krijgen. Er was in de voorbereiding weinig interesse van de media. Maar nadat we langs de Bredase weg hadden gelopen, stonden we meteen in de krant. Omdat we een marathon hadden gelopen! Wij wilden Willem II in beeld hebben, we gingen Champions League spelen. Een goeie manier toch, haha."


Interview met Tomas Galasek, Sportweek 21 september 1999

Voetbalhumor.nl | Contact