Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Het wondermiddel van Rob Jacobs


Rob Jacobs:

"Wat denk je van Ton Blanker? Speelde bij mij bij Excelsior. Een ploeg met de laagste begroting van de eredivisie, maar we bleven er wel simpel in.

Na een uitwedstrijd komt Blanker van achterin de bus naar voren lopen. Helemaal piemeltjenaakt. Vraagt hij met een ijzeren tronie aan de buschauffeur of de verwarming wat lager mag omdat het zo warm is. Vervolgens loopt hij weer op z'n dooie akkertje naar zijn plek achterin de bus. We bestierven het. Komt tegenwoordig niet meer voor, denk ik.

Ik weet nog dat ik me als speler bij Xerxes/DHC tijdens een wedstrijd niet zo lekker voelde. In de rust gaf Willem van Hanegem mij een tabletje. 'Niks over zeggen,' zei Willem, 'maar hiermee moet het weer beter gaan.'

In de tweede helft voelde ik me heerlijk. Ik vloog. Ik zei nog tegen Willem dat ik niet meer moe te krijgen was. Na de wedstrijd vertelde Willem me dat hij me een kinderaspirientje had gegeven. Begrijp je.

Met Ton Blanker haalde ik ook een keer zo'n geintje uit. Voor een uitduel tegen Fortuna voelde hij zich niet goed. Ik haalde dezelfde truc uit als Willem jaren daarvoor met mij. Ik gaf Tonnie twee tabletjes en zei er heel geheimzinnig bij: 'Hiermee zal het beter gaan.' Ton schoot de 0-1 binnen en zei in het voorbijlopen tegen mij: 'Trainer, ik voel me super en die pillen smaken nog lekker ook.'
Ik had hem twee smarties gegeven."


Voetbal Magazine

Voetbalhumor.nl | Contact