Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Grijsaard (80) maakt doelpunt van het jaar


Kurt Meyer is gisteren gehuldigd als maker van het mooiste doelpunt van het jaar 2001 in Duitsland. Het is daarnaast ook de bijzonderste treffer uit de geschiedenis van de verkiezing. Meyer wordt binnenkort 81.

Hij kreeg van de kijkers naar de ARD-Sportschau 20,9 procent van de stemmen. Dat was beduidend meer dan de Bundesligasterren Prager (16,8) en Marci Miciel (10,0). Meyer schoot op 20 januari vorig jaar de bal met rechts in de kruising. Hij deed dat tijdens de jubileumwedstrijd tussen de veteranenelftallen van zijn club Blau-waeiss Post Recklinghausen en FC Hillerheide ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag.

De beelden daarvan haalden de landelijke televisie. Meyer werd prompt uitverkoren als maker van het Tor des Monats en bijna twaalf maanden later ook nog van het Tor des Jahres.

De krasse jubilaris stelde zich bescheiden op. "Ik blijf met beide benen op de grond, hoor. Ik ga heus niet lopen opscheppen over dat doelpunt. Het was trouwens puur geluk. De medaille geef ik aan mijn vrouw Annie. Zij verstopt 'm. Dan wordt-ie niet gegapt."


AD 14 januari 2002

Voetbalhumor.nl | Contact