Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Twee scheidsen op het veld: wedstrijd vertraagd


Een wedstrijd in de noord-engelse provincie Cumbria moest 15 minuten uitgesteld worden, omdat er twee scheidsrechters waren komen opdagen, die beiden de partij wilden fluiten.

Scheidsrechter Jimmy Hunter wilde net gaan tossen voor de wedstrijd Askam United - Furness Rovers, toen scheidsrechter Dick Green het veld op kwam rennen. Die dacht dat hij hem moest fluiten. Hij was niet van plan om overrichterzake naar huis terug te keren.

Hunter blies op z'n fluitje, en dreigde de wedstrijd af te gelasten als Green niet zou vertrekken. Daarop trok Green ook z'n fluitje, en maakte duidelijk dat hij de middencirkel geenszins van plan was te verlaten.

De spelers keken het even aan, en gingen toen op zoek naar een derde official, die bereid was de partij te leiden. Die werd gevonden, maar aangezien noch Hunter, noch Green wilde toegeven, werd besloten de beide kemphanen dan maar als grensrechter aan te stellen.

Jimmy Hunter, uit het plaatsje Barrow-in-Furness, zei achteraf: "Het was míjn wedstrijd. Green had het recht niet om zich zo op te dringen."

Maar Dick Green, eveneens uit Barrow-in-Furness, repliceerde: "Als hij het gewoon beleefd gevraagd had, had hij van mij mogen fluiten. Maar hij negeerde mij gewoon, met z'n scheidsrechterspakkie. Toen werd het een principekwestie."


Ananova, 5 maart 2003

© Voetbalhumor.nl | Contact