Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Nog meer korte anekdotes:


Om gediplomeerd betaald voetbaltrainer te kunnen worden, was Willem van Hanegem verplicht om een verkorte trainerscursus te volgen. De eerste cursusdag trok veel bekijks, vooral van de pers.
Toen de cursisten uit het klaslokaal kwamen, werden zij bedolven onder de persmuskieten. Zo ook Willem van Hanegem. Hem werd door een journalist gevraagd wat hij op deze dag had opgestoken. Van Hanegem: "Twee sigaretjes."Joop van Daele, libero in het Excelsior waarvan Rob Jacobs trainer was, overwoog zijn nogal fors uitgevallen neus operatief te laten corrigeren. Het commentaar van Jacobs: "Maar het blijft een gok, Joop."Tijdens een Feyenoord-Ajax kreeg de Kromme het aan de stok met Arie Haan en deelde prompt een doodschop uit. Terwijl de Ajacied lag te kronkelen van de pijn, boog Van Hanegem zich over hem heen en grijnsde: "Zo Arie, nu ben je een halve haan."Nadat Johan Cruijff Piet Keizer als linksbuiten had gekozen in zijn "Elftal van de Eeuw", kreeg Coen Moulijn tientallen verontwaardigde telefoontjes met de vraag waarom Cruijff hem niet had gekozen. Hij bleef er laconiek onder en verzuchtte: "Ach, volgende eeuw beter."Toen Cruijff adviseur was bij Ajax, wilde hij eens Tschen La Ling uit het elftal halen. Het was tegen FC Twente, dat met 3-2 leidde. Leo Beenhakker was trainer bij Ajax. Hij weigerde.
Later maakte Edo Ophoff 3-3, en scoorde Tschen La Ling het winnende doelpunt. Cruijff ontkende alles.Tijdens het WK voor junioren in 1983 vertelde coach Kees Rijvers in Mexico aan Been dat hij als voetballer kort na de Wereldoorlog was doorgebroken. Been daarop: "De Eerste of de Tweede, meneer Rijvers?"
Als aanvoerder van Excelsior was Been eens aanwezig bij een bestuursvergadering. Een van de agendapunten was een ruimte vinden voor een sponsorbijeenkomst van het in die dagen zeer noodlijdende Excelsior. Been stak zijn vinger op: "Zou een telefooncel niks zijn?"Bij FC Utrecht haalden de ervaren spelers destijds grappen uit met nieuw aangeworven talenten. Men produceerde op het toilet een bolus en deponeerde die bij wijze van kroket tussen een opengesneden broodje: "Hier jongen, eet maar lekker op."Leo Beenhakker wilde oorspronkelijk assistent Mario Been naar Chelsea -West Ham United sturen, maar kwam daarvan terug. "Als we mister Bean sturen, worden we in Engeland niet serieus genomen."Tijdens Feyenoord-Roda JC werd Mario Been eens door een Limburgse houthakker bijna gevierendeeld. Beentje kon niet meer op zijn benen staan en werd door twee man groggy het veld afgedragen.
Toen hij lang na de wedstrijd - nog steeds ondersteund - Feyenoord's koffiekamer binnenstrompelde, stapte een Limburgse journalist vrolijk op hem af en lachte: "Waarom ben je er eigenlijk uitgegaan?"
En Mario: "Er was telefoon voor me."Als op een Zeister training op doel moest worden geschoten, liet George Kessler, van eind 1965 tot half zeventig een gewichtig doende bondscoach, immer vol overgave 'vr' over het veld schallen. Toen Cruijff eens in schietpositie belandde, brulde de strenge bondscoach het weer: "Vr!" Waarop Jopie prompt ophield, zijn rechtervoet op de bal plaatste, de Zeister bossen aftuurde en verbaasd vroeg: "Vuur? Waar dan, meneer Kessler?"De Noorse verdediger Ragnvald Soma heeft een aanbod van West Ham United afgeslagen, omdat hij vindt dat de spelers te veel drinken.
"Al dat gezuip bij de Engelse clubs trekt me niet", zei hij tegen de krant Evening Standard. "Ik ben geen geheelonthouder, maar als spelers dronken worden en de volgende dag op de training naar alcohol ruiken, lijdt het hele team daar onder."
Soma denkt nu aan een overgang naar Itali.Rinus Michels werd tijdens het EK van 1988 aangeschoten door een Belgische journalist die zich keurig voorstelde als een verslaggever van Het Laatste Nieuws. Waarop Michels hem monter vroeg: "En, wat is het laatste nieuws?"
Verschillende bronnen, o.a. Haagsche Courant, voetbalblad Elf, Voetbal Magazine, Algemeen Dagblad, Voetbal International Planet, "Had mij die bal dan gegeven!" van Herman Kuiphof en "De Internationals" van Matty Verkamman, Henri v.d. Steen en John Volkers.

Voetbalhumor.nl | Contact