Voetbalhumor.nl - Het perfecte een-tweetje tussen voetbal en humor!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Razende Swazi's willen matten met publiek


Als ware hooligans hebben voetbalinternationals van Swaziland hun eigen supporters belaagd. De spottende opmerkingen die de spelers van hun fans te verwerken kregen na de 1-1 in het WK-kwalificatieduel (thuis) met Kaapverdië, vielen volledig verkeerd. De spelers dwongen bij het stadion hun buschauffeur tot stoppen, waarna ze buiten de confrontatie aangingen.

"In wat een scène uit een actiefilm kon zijn, sprintte een supporter alsof hij een derde long bezat toen hij de voetballers dreigend op zich af zag komen," beschreef de krant Times of Swaziland. Een van de voetballers zwaaide met een stok, maar voordat hij die kon gebruiken had de politie al ingegrepen.

De sfeer rondom het voetbalteam van Swaziland was toch al niet denderend. Vorige maand diende bondscoach Mandla Dlamini zijn ontslag in, nadat hij hardhandig was aangepakt door de supporters. Na de nederlaag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Botswana (3-0) kwam Dlamini terecht in een regen van allerlei objecten die vanaf de tribune werden gegooid.

Swaziland: Aanvalluh!!!!

Het nationale team van Swaziland, oftewel "Sihlangu Semnikati" (Het Schild des Majesteits). Een behoorlijk aanvallend schild, zo blijktTelegraaf.nl, 13 oktober 2003

© Voetbalhumor.nl | Contact