Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Penalty's ramp voor volksgezondheid


Zenuwslopend zijn ze. Strafschoppen. Slecht voor het hart. Iedere voetbalsupporter, trainer of speler weet dat eigenlijk al jaren. Nu is ook het wetenschappelijke bewijs geleverd.

Onderzoekers van de universiteiten van Bristol en Birmingham hebben ontdekt dat tijdens het WK van 1998, toen Engeland door penalty's verloor van ArgentiniŽ, het aantal hartaanvallen met 25 procent is toegenomen. Dat viel te constateren op 30 juni, de dag van de beladen wedstrijd zelf, en de twee dagen erna.

De wetenschappers hebben hun bevindingen gepubliceerd in het British Medical Journal. Hun advies aan de overkoepelende voetbalbonden: schaf het nemen van strafschoppen om een wedstrijd te beslissen af, al was het alleen maar omwille van de volksgezondheid.

Er is overigens niet alleen gekeken naar de mensen (meer mannen dan vrouwen) die tijdens of na het spannende voetbalduel met hartklachten of erger in het ziekenhuis terecht kwamen. Ook het aantal beroertes, zelfverminkingen en verkeersongelukken nam aanzienlijk toe.


Telegraaf, 20 december 2002

© Voetbalhumor.nl | Contact