Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Jan Mulder buitenbeentje bij Ajax


In zijn boek "Alles over links" vertelt Arnold Mühren hoe medespeler Jan Mulder zich in de jaren 70 bij het grote Ajax gedroeg.

"Jan vond niks goed. De haakjes waar je je kleren aan moest hangen hingen te laag, de banken waren te hoog, de shirtjes te nauw, de kleuren niet goed, de trainingspakken zaten te krap, de kousen zaten niet goed om de benen heen en de openingen van de doelnetten hadden groter moeten zijn. En hij meende het allemaal serieus. Juist omdat hij van die gekke dingen had, was hij een gewillig slachtoffer voor de groep.

Op een gegeven moment kwam Jan met een groene legerjas binnen. Die jassen waren toen in de mode, maar alle jongens sprongen in de houding. Boos trok Jan zijn jas uit, gooide hem in een hoek en heeft hem nooit meer aangehad.

Als Jan de kleedkamer binnenkwam, trok hij ook altijd zijn schoenen uit, gleed in één vloeiende beweging in z'n slippers en liep dan zo de massagekamer binnen.
Wim Suurbier besloot een keer die slippers vast te spijkeren. Kwam Jan binnen, schoenen uit, in z'n slippers, wilde weglopen en...viel kaarsrecht voorover. Jan plat en zijn slippers rechtop.

Maar dat vond hij helemaal niet leuk. De humor van de straat was duidelijk niet aan Jan Mulder besteed."


Arnold Mühren - Alles over links

© Voetbalhumor.nl | Contact