Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Hotseknotsbegoniavoetbal


Bert Jacobs gooide fietsen in de gracht, zocht ruzie in een dancing met een overmacht aan Antillianen, liep over de limousine van een sponsor en sprong regelmatig in zijn onderbroek op tafel om de act van de homofiele scheidsrechter Eugene Billemans op te voeren.

Hij blufte tegen Sjef Spronck, de hulptrainer van Roda JC, dat zijn vrouw de lekkerste goulash van Limburg maakte. Als de heren gingen scouten, werd zo'n dag altijd afgesloten met goulash eten bij Bert Jacobs thuis.
Sjef Spronck at zijn vingers er bijna bij op, en het ontging hem dat de gastheer altijd iets anders nam. Dat kwam doordat Bert Jacobs in de keuken een blik hondenvoer met echte goulash-saus over de rijst gooide, terwijl zijn assistent dacht dat hij de Specialiteit van het huis kreeg voorgeschoteld.

Toen hij trainer van Sporting Gijon in de Primera Division werd, sprak hij amper Spaans, maar hij was ervan overtuigd dat hij - desnoods met handen en voeten - zijn bedoelingen duidelijk kon maken aan de selectie.
Het enige waar hij zich zorgen over maakte, zo vertelde Jacobs kort voor vertrek naar Spanje stralend: hij had er geen idee van hoe hij zijn typering hotseknotsbegoniavoetbal moest vertalen.
"Maar als dat het ernstigste probleem is, dan komen we daar ook wel weer overheen."

Als er iets te vieren viel, dan zorgde hij graag voor een stunt. Dan reed Jacobs op een fiets een discotheek binnen. Of hij hanteerde in een hotel de brandslang zonder dat er ook maar een rookpluimpje te zien was.

En dan vond hij - als tegenzet - zijn hotelkamer vol met geiten, konijnen en kippen, afkomstig uit de nabijgelegen kinderboerderij. Een bende, maar Jacobs kon er de humor wel van inzien.
"Stel je nou eens voor dat je van de aardbol verdwijnt en je hebt helemaal niet gelachen."

Soms kon niet iedereen om zijn grappen lachen. Zoals die keer in dat Turkse bad in Moskou, waar zijn Vitesse-baas Karel Aalbers met een hoge Russische militair vertoefde. Toen het wachten hem te lang duurde, trok hij het uniform van de generaal aan en marcheerde daarmee dwars door het bad, zonder ook maar aan de gevolgen van zijn stunt te dénken.


Samengevoegd uit 2 artikelen: "Afscheid van een levensgenieter" van Johan Derksen, Voetbal International, en "Vakman, humorist, vrijbuiter, vechtjas" van Dick van Gangelen, Algemeen Dagblad, beiden over de overleden trainer Bert Jacobs (1941-1999)

© Voetbalhumor.nl | Contact