Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

PSV'er krijgt kopstoot...van grensrechter!


In december 1975 werd een keiharde editie van Feyenoord-PSV gespeeld. Aan het einde ontstond een merkwaardige ruzie tussen Bertus Quaars van PSV en grensrechter Gerrit Griek, waaraan beiden letsel overhielden. Scheidsrechter Theo Boosten had niets gezien en stuurde de PSV'er weg na een gesprek met Griek.

Maar na een hectische periode van wederzijdse boosheid, gevulde krantenkolommen, politieaangiften, verhoren en speciale zittingen van de KNVB-tuchtcommissie, ontstond een heel ander verhaal.

Om onduidelijke redenen was Griek zijn zelfbeheersing verloren en gaf hij daarop een kopstoot aan de voetballer. Supporters van beide kanten en Feyenoord-spelers bevestigden dit verhaal. Ook medisch onderzoek toonde aan dat de wonden bij de twee kemphanen daar duidelijk op wezen: de voetballer leed zichtbaar aan zijn neus waar de official een hoofdwond had.

Een uitermate dubieuze getuige-a-décharge van Griek stelde tevergeefs een andere theorie voor. De bokspromotor Henk Rühling vertelde namelijk tegen de tuchtcommissie dat de wond van Griek niet door een kopstoot kon ontstaan. Anders was het wel een heel onprofessionele stoot geweest, vond hij.

Het mocht niet baten. Quaars, zo besloot de tuchtcommissie, was onterecht heengezonden en zou verder niet worden gestraft. Griek daarentegen kreeg een schorsing van drie jaar opgelegd. De uitslag van de wedstrijd bleef ongewijzigd: 1-0 voor Feyenoord.


sport planet, 28 maart 2003

© Voetbalhumor.nl | Contact