Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

Diego Maradona ontmoet Diego Maradona


Diego Armando Maradona was voor even terug in ItaliŽ. Pluisje deed mee aan een golftoernooi in Fiuggi, een plaatsje zo'n 140 kilometer boven Napels. Maradona eindigde als derde, al was dat volgens ooggetuigen voornamelijk te danken aan zijn partner Giuseppe Incoccia.

Buiten het zicht van de meeste toeschouwers, maar wel toevallig gezien door een verslaggever van de Napolitaanse krant Il Mattino, vond een opmerkelijke ontmoeting plaats. Maradona stond voor het eerst oog in oog met zijn zestienjarige, buitenechtelijke zoon.

Diego Maradona junior was op eigen houtje naar Fiuggi gegaan, in de hoop zijn vader te ontmoeten. Met de smoes dat hij graag lid wilde worden van de golfclub ter plaatse, kreeg hij toegang tot het terrein. Op een onbewaakt moment zocht hij senior op, aanvankelijk met het verzoek om een handtekening.

Toen de oude Maradona merkte met zijn zoon van doen te hebben, vloeiden de tranen rijkelijk, aldus de reporter van Il Mattino. De twee verwanten spraken zo'n veertig minuten met elkaar en namen afscheid met een stevige omhelzing.

Maradona wilde het product van zijn geheime relatie met Cristina Sinagra in het verleden nooit erkennen. Junior werd op 26 september 1986 in Napels geboren. Maradona werd in 1993 door de rechter veroordeeld in het voorzien in het levensonderhoud van het kind.

Dat junior een echte zoon is van de voormalige vedette, bleek al snel. Op jonge leeftijd ging hij voor Napoli spelen. Dieguito kwam eveneens al uit voor nationale jeugdteams van ItaliŽ.

Zie ook "Zo vader, zo (onwettige) zoon".


VI.nl, 20 mei 2003

© Voetbalhumor.nl | Contact