Voetbalhumor.nl - De basisplek van iedere voetbalgek!

vorige anekdote alle anekdotes volgende anekdote

De toevallige international


Rob Vente in de Haagsche Courant:

Snuffelend in KNVB-archieven stuit je op vreemde zaken. Zo gaf de bond ooit toe dat voor de interland tegen Denemarken op 12 juni 1921 een verkeerde speler was opgesteld. NAC-linksbuiten Frans Petit was uitgenodigd, maar vanwege een communicatiestoornis verscheen diens clubgenoot Chris Walder op het station, vanwaar naar Kopenhagen werd afgereisd. Chris treinde vrolijk mee naar Kopenhagen, waar hij nog mocht meedoen ook, zijn enige interland.

Snuffelend in voetbalboeken stuit je ook op vreemde zaken. In "De Internationals" van Matty Verkamman, Henri v.d. Steen en John Volkers kwamen wij (het Voetbalhumor.nl-team) namelijk een heel andere verklaring voor de korte interland-carrière van Walder tegen:

Chris Walder, linksbuiten van NAC, was in 1921 éénmaal international. Chris was van 8 mei 1900, pas in 1997 overleed hij. Plotseling. Hij haalde de honderd dus net niet, een tweede interland indertijd evenmin. Dat had een bijzondere reden.
Als jonge international werd Chris Walder verliefd op een meisje, dat hem meenam naar het Apostolisch Genootschap. Chris zag het licht, hij borg zijn kicksen op en kwam als predikant op de kansel terecht. Chris Walder is de international die de hoogste leeftijd heeft bereikt: 97 jaar en zeven maanden.


Rob Vente, Haagsche Courant
Matty Verkamman, Henri v.d. Steen en John Volkers - De Internationals


© Voetbalhumor.nl | Contact